BETAMARK

Системите Бетамарк представляват качествени решения за контрол на достъпа със стилен дизайн и отлична функционалност. Почти всички изделия са с вградени микроконтролери. Системите могат да се използват в жилищни и обществени сгради, общежития, хотели, болници, домове за стари хора и затворени жилищни комплекси. 

С продуктите на Бетамарк могат да се правят различни системи с произволна сложност, покриващи най-съвременните изисквания за широк кръг от приложения.

ЦИФРОВА АУДИО-ВИДЕО ДОМОФОННА СИСТЕМА БЕТАМАРК ВМ 4000 Smart

 

 

Цифровите домофонни системи Бетамарк се използват в жилищни сгради за осъществяване на аудио или аудио-видео връзка между входа на сградата и отделните апартаменти. Наред с основните функции като позвъняване, разговор и отключване, системата позволява и много допълнителни функции, които са невъзможни при обикновените аналогови системи.

Минималната конфигурация на системата включва входно табло, захранваща централа и съответния брой аудио или видео домофони.

Входните табла се предлагат в две разновидности:

 

- с клавиатура и дисплей:

Цифровата система с клавиатура и дисплей е основната система в производствената гама на Бетамарк

Системата е в редовно производство от края на 2005 г. и към момента е доказала своята надеждност и удобство при работа. Системата позволява икономия на кабели до 2-3 пъти спрямо аналоговите системи.

Позвъняване до даден абонат става, като се набере номера на апартамента от клавиатурата. Клавиатурата      изпълнява функцията и на кодова брава за отключване на входната врата с код на собствениците. Всеки    абонат разполага със собствен

четирицифрен код, който може да бъде променян по всяко време, ако е     необходимо. Дисплеят е осветен и се използва за изписване на адреса на сградата и за инструкции при      работа    и програмиране. Може да изписва и фамилиите на живущите в блока

Входното табло е компактно, с еднакъв вид и размери както за 1, така и за 240 апартамента, поради което        е   практично за използване при сгради с голям брой апартаменти.Входното табло е направено от неръждаема стомана. Към него може да бъде добавена видеокамера и четец    за  карти.

 
- с цифрови бутони:

Позвъняване до абонатите става, като се натисне съответния бутон с номера/ името на желания апартамент. При натискането на бутона системата изпраща до домофоните цифров код с номера на апартамента. Само домофонът, който разпознае своя код звъни с характерната мелодия за позвъняване от входа. При това, ако сградата има 2 или повече входа, домофонът звъни с различна мелодия за всеки вход, което позволява лесно разграничаване на мястото на позвъняване.

На цифровата система с бутони са присъщи всички функции и предимства на цифровите системи с клавиатура и дисплей.

Входното табло е направено от неръждаема стомана. Към него може да бъде добавена видеокамера и четец за карти.
 

ЦИФРОВ АУДИОДОМОФОН

Aудиодомофонът Бетамарк BM 4316 е предназначен за осъществяване на аудио връзка между входа и другите компоненти на системата (апартамент, офис и т.н.). Домофонът също така изпълнява ролята на мултифункционален звънец за позвънявания от входа, от етажа и от интеркомни връзки с портиер или съседи. Предлага се в две разновидности: със или без клавиатура. Когато аудиодомофонът е с вградена клавиатура, са достъпни всички функции на  системата.

ФУНКЦИОНАЛНИ ВЪЗМОЖНОСТИ:

 • Разпознаване на мястото на позвъняване посредством различни електронни мелодии (етаж, вход, различни  входове, портиер, охрана)
 • Електронна мелодия при позвъняване от етажа, тип "динг-донг", без необходимост от   отделен звънец
 • Електронна настройка на силата на звънене
 • Секретност на разговора (невъзможност за подслушване)
 • Светлинна индикация при позвъняване и разговор и в режим "Заета система"
 • Функция "Не ме безпокой" със светлинна индикация
 • Разговор с входа и дистанционно отключване на входната врата
 • Изграждане на интеркомни връзки без допълнително окабеляване
 • Допълнителен програмируем бутон с функция по избор, например за включване на стълбищното осветление или връзка с портиер/ съсед

 

ЦИФРОВ  ВИДЕOДОМОФОН

Видеодомофоните Бетамарк ВМ 4328 са предназначени за осъществяване на аудио и видео връзка между входа и другите компоненти на системата (апартамент, офис и др.).

Kато елемент от системата ВМ 4000 Smart, видеодомофонът може да осъществява и различни допълнителни функции.

Предлага се в две разновидности: със или без клавиатура. Когато видеодомофонът е с вградена клавиатура, са достъпни всички функции на системата.

 

ФУНКЦИОНАЛНИ ВЪЗМОЖНОСТИ:

 • Разпознаване на мястото на позвъняване посредством различни електронни мелодии(етаж, вход, различни  входове, портиер, охрана)
 • Електронна мелодия при позвъняване от етажа, тип "динг-донг", без необходимост от отделен звънец
 • Електронна настройка на силата на звънене
 • Секретност на разговора (невъзможност за подслушване)
 • Светлинна индикация при позвъняване и разговор, както и в режим "Заета система"
 • Функция  "Не ме безпокой" със светлинна индикация
 • Видео наблюдение на входа, разговор и дистанционно отключване на вратата
 • Изграждане на интеркомни връзки (със съседи, портиер, охрана) без    допълнително окабеляване
 • Програмируеми бутони, с функции по избор, например за включване на стълбищното  осветление или връзка с портиер/ съсед

АНАЛОГОВА СИСТЕМА Бетамарк 3+1

Аналоговите домофонни системи Бетамарк са подобрен вариант на традиционните системи. Изпълняват се с намален брой проводници по схема 3+1. Минималната конфигурация на системата включва входно табло, захранваща централа и съответния брой  домофони.

Входното бутонно табло е направено от неръждаеми материали с ефектно и икономично осветление на имената на апартаментите. Съдържа по един бутон с осветление за всеки абонат и двупосочен усилвател на разговора с възможност за регулиране силата на звука при тихи или шумни улици. Има вграден контролeн звуков сигнал при позвъняване и отключване, както и светлинeн сигнал при звънене, при вдигната слушалка и при отключване на вратата.

Към аналоговата система могат да се включат 3 входни табла чрез модула "комутатор за вход". При 2 комутатора входовете могат да са до 6.

Към входното табло може да бъдат монтирани кодова клавиатура за отключване с персонален код или четец за карти (тагове). Може да се окомплектова с каса за повърхностен монтаж и защита от дъжд.


Печат   Е-мейл

Related Articles

ER-TE

AUDIO